Instagram shop Magyarországon is

Tudtad, hogy nem csak a Facebookon lehet boltod, hanem Instagramon is?
Nem csodálom ha nem, eddig ugyanis csak néhány országban volt elérhető a funkció, mostantól azonban 44 ország felhasználói élvezhetik ezt a lehetőséget. Köztük a magyarok is.

Mi az az Instagram Shop?

Tulajdonképpen két megoldásról van szó, ami persze szorosan összefügg.

Az egyik az, hogy az Instagramra feltöltött fényképeidre rájelölhetsz termékeket. Ezeket ki tudod választani, márpedig ha rájuk böksz, megmutatja az alap információkat, ha pedig jobban érdekel, bevisz a webáruházadba.

Az Instagram shop különböző fázisai.
Az Instagram shop különböző fázisai.

A dolog egyik előnye, hogy az érdeklődő gyorsabban el tud mélyedni a termékben mobil környezetben, így talán türelmesebb lesz, amikor az Instagramból átvált a mobil weboldalra. A másik előny persze az, hogy élményszerűbb lesz a környezet, érdekesebb lesz termékeket böngészgetni Instagramon.

A másik funkció az elsőből fakad: ha elég olyan posztot raktál ki instagramra (minimum 9-et), amelyikre rá van jelölve termék, akkor megjelenik az oldaladon a Shop fül. Ezeken lesznek direktbe kigyűjtve a megfelelő posztok.

Mi kell az Instagram Shop-hoz?

  • Instagram Business Profil, vagyis ha privát profilt használsz, váltanod kell.
  • Olyan Instagram profil, amelyik termékeket értékesít. Szolgáltatások, privát profilok elvileg nem használhatják.
  • Facebook oldal, amin van Bolti terület (Facebook Shop section), vagy Facebook termékkatalógus, ami az Instagram profilhoz van kapcsolva. Igen, olyan katalógus, amit Dinamikus remarketingnél is használunk, bár nem kell pontosan ugyanannak lennie. Ha nem Facebook oldalhoz tartozó shop támogatja az Instagram shopot, hanem termékkatalógus, akkor kell vállalkozáskezelő fiók, amiben benne van az a Facebook oldal, amivel össze van kapcsolva az Instagram profil.
  • Ha minden rendben van, a Facebook ellenőrzi, hogy megfelelünk-e a feltételeknek, és pár nap után elvileg jóváhagyja a Shop lehetőséget.

De itt vannak a részletek pontosabban:

Egyelőre nekünk még nem kapcsolta be, pedig alig várjuk. 🙂

Ha nálatok megérkezett már, bátran rakjátok be a linket a hozzászólások közé, had lássa mindenki élőben!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük