Slideshow hirdetés újdonságok

A Facebook bővíti a Slideshow hirdetések (és úgy tűnik a posztok) funkcióit, ami nagyon leegyszerűsíti a dolgunkat.
Eddig is pár gombnyomással tudtunk rövid (és egyszerű) videókat készíteni.
Mostantól azonban több lehetőségünk van. Nézzük sorba, hogy mik!

Zenét adhatunk a slideshow-hoz: jelenleg 14 különböző zenével bővíthetjük a videót, ami javíthatja egy kicsit az élményt. Még jobb lesz, ha saját zenét is adhatunk hozzá. Hamarosan ugyanis erre is lehetőségünk lesz.

Már zenét is tudunk a slideshow-hoz adni.
Már zenét is tudunk a slideshow-hoz adni. Ez a kép egy sima Facebook oldal bejegyzéshez kapcsolódó diavetítés készítőből származik, de nagyjából ugyanígy néz ki a hirdetésnél is a funkció.

Szöveget adhatunk a slideshow-hoz. Egyelőre csak srt formátumban. De hamarosan sablonokat és színeket is választhatunk a képre kerülő szövegekhez.

Használhatjuk a Facebook beépített képgalériáját hamarosan. Vagyis akár saját képek nélkül is készíthetünk diavetítés alapú hirdetést. Bár ennek inkább akkor lesz igazi haszna, ha a szöveg szerkesztő funkció is elérhetővé válik.

Mobilon is készíthetünk ezentúl slideshow-kat, bár egyelőre csak Androidosoknak jár ez a lehetőség.

Nem kell a képfeltöltéssel szöszölnünk, ha van saját videónk. A videót feltöltve a Facebook ugyanis kiveszi a képeket, amik közül választva egyszerűen tudunk diavetítés hirdetést készíteni.
Persze joggal merül fel a kérdés, hogy minek készítenénk slideshow-t ha van videó? A válasz egyszerű: gondoljunk azokra, akik kisebb sávszélességgel neteznek. Ha 2G célzással kombináljuk a slideshowt, eredményesebbek lehetünk, mint egy videóval.

Összességében szuper lehetőségek, főleg azért, mert nem csak a hirdetéseknél, hanem úgy tűnik a sima posztoknál is elérhetőek az új funkciók. Legalább is a zenefeltöltés már megjelent, reméljük a többi is érkezik.
Ami pedig különösen ígéretes, az az, hogy a képre egyedi szövegeket lehet írni hamarosan. Arra számíthatunk ugyanis, hogy ez a funkció a sima kép hirdetéseknél is megjelenik, ami komolyan erősítheti a beépített képgalériában található fotókban rejlő lehetőségeket, és egyszerűbbé teszi a tesztelést is sok esetben.
Talán ez a legizgalmasabb funkció, bár élőben ezt még nem sikerült kipróbálni.

Összességében a slideshow posztok és hirdetések eddig is jól teljesítettek, ha valaki okosan használta őket.
A mostani bővítés tovább növelheti a hatékonyságot. Sok sikert a használatához, ha pedig van valami jó példátok, jól sikerült slideshow posztotok, bátran kommenteljétek be!

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük