Messenger bot tudósít az olimpiáról

A Messenger botok fejlesztési lehetősége már tavasz óta nyitva van, és nemzetközi szinten sok érdekes megoldást láttunk már, itthon azonban keveset.
Ezen változtatott OlyBot a Telenor chatrobotja, ami az olimpia hazai vonatkozású híreiről tudósít.

Ha eddig még nem tetted meg, hogy feliratkoztál a CNN, a WSJ, vagy pl. a Business Insider Messenger botjára, akkor itt az idő, hogy kipróbáld az egyik első hazai fecskét.

Mit tud OlyBot?
Egyelőre keveset, de első lépésnek ez pont elég, és ha körülnézünk, nagyjából megfelel a nemzetközi szintnek is.
Menj fel a Telenor Facebook oldalának üzenetküldő felületére, írj nekik, hogy „Hello”, és onnantól kapni fogod az olimpiai híreket.
Néha küld egy összefoglalót, ha pedig jobban érdekel valami, akkor a „részletek” linkre kattintva jönnek a bővebb információk. Érdemes egyébként mobilon megnézni inkább.

Egyszerű funkcionalitás, még is a jövő egy szelete ahogy egy chat robot küldi a híreket.
Egyszerű funkcionalitás, még is a jövő egy szelete ahogy egy chat robot küldi a híreket.

Ha leegyszerűsítjük, egy olimpiai hírlevélre tudsz feliratkozni Messengeren belül.
Ugyanakkor ez csak a kezdet.

„Hamarosan Hipernet Blog támogatóként fog feltűnni OlyBot (becenevén Oly :P), majd megtanítjuk először egyszerű kérdésekre válaszolni és persze idővel AI-t teszünk bele. Nagyon izgalmas út előtt állunk és imádunk ezen dolgozni. A cél, hogy CUI-t fejlesszünk [cui: Conversational User Interface vagyis párbeszéd alapú felület. a szerk.], a Facebook rajongóink gyorsan és egyszerűen jussanak a számukra fontos információhoz” mondta el Rátz Tibor a Telenor Social Media managere, a projekt egyik gazdája. „A Telenor Messenger robotjánál alkalmazott technológia már most is az elsők között van a világon, ugyanis  a robot mellett ember válaszol, ha a robot nem érti a kérdést.”

A Telenornak OlyBot, egy új kommunikációs kapcsolatot jelenthet, miután a teszteken túllépve mobilokkal és a cég szolgáltatásaival kapcsolatos híreket fog küldeni a feliratkozóknak.
Egy olyan platformon, amit 1 milliárdan használnak világszerte, és ahol nincs hírfolyam algoritmus.
Ezért érdemes másnak is odafigyelni erre a platformra.
Ti találkoztatok más magyar Messenger bottal? Írjátok meg a linkjét a hozzászólások között, ha igen!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük