Az Instant cikkek jobb megjelenést hoznak mobilon

Instant cikk és Messenger újdonságok

Újabb lépéseket tett a Facebook a mobil web meghódítására: tovább fejlesztette az Instant Articles formátumot, ráadásul beköti őket a Messengerbe is.

Like gomb és hozzászólás az Instant cikkekben

Talán furcsa, de csak most jutottak el odáig, hogy az instant cikkeket lájkolni lehessen. Eddig csak a megosztás működött ebben a formátumban.
Most azonban megjelent a lájk, a komment is a megosztás mellett, ráadásul nem csak az adott cikkel, hanem a cikkben található különböző elemekkel is lehet aktívkodni.
Vagyis ha úgy állítjuk be, akkor a cikkekben található képekhez külön hozzá lehet például szólni.

A bal oldalon a cikk alja látható, ahol a megosztás mellé bekerült a lájk és a komment. A jobb oldalon a képhez tartozó interakciós elemeket látjuk.
A bal oldalon a cikk alja látható, ahol a megosztás mellé bekerült a lájk és a komment. A jobb oldalon a képhez tartozó interakciós elemeket látjuk.

Ráadásul, ha van Facebookos hozzászólás a weboldalon, akkor ez szinkronizálódni fog az Instant cikkekben megtalálható hozzászólásokkal. Legalább is a cikk szintűekkel, a kép szintűekkel nem.

Nálam ez egyébként még nem látszik, ha nálatok igen, akkor írjátok majd meg a kommentek között!

Instant cikkek Messengerben is

A Messengert több, mint 900 millió ember használja havi szinten, miért maradnának ki az Instant cikk előnyeiből?
Hiszen számtalan alkalommal előfordul, hogy nem publikusan osztanak meg a felhasználók az ismerőseikkel linkeket, hanem Messengeren keresztül küldik el.

A Messengerből is Instant cikk formátumban fognak megjelenni a cikkek. Persze csak azok, amik támogatják ezt a hírfolyamban is.
A Messengerből is Instant cikk formátumban fognak megjelenni a cikkek. Persze csak azok, amik támogatják ezt a hírfolyamban is.

A lényeg ugyanaz, mint a hírfolyamban megjelenő Instant cikknél: a Messenger üzenetben is megjelenik a kis villám a kép jobb felső sarkában, aztán már töltődik is a cikk. Mint a villám. (Bocs.)
A Facebook szerint tízszer olyan gyorsan fog betöltődni egy Instant Article a Messengerben, mint egy sima link. Először egyébként Androidban, az iOS verzió néhány hét múlva érkezik.

Örülünk, hogy így gyúr a sebességre a Facebook, de nyilván az sem hátrány nekik, hogy az Instant cikkek jelentős részében az Audience Network jelenik meg, mint reklám felület. Vagyis újabb tömeg fogja látni a Facebook által szolgáltatott reklámokat.

Az Instant cikkek gőzerővel fejlődnek, egyre több hír jellegű tartalom kerül be a Facebookba, amik egyre jobb funkciókat kapnak. Kíváncsi vagyok, mikor jön az Instant cikk a statikus weboldalakhoz, vagy a webáruházakhoz. Nem lepődnék meg egy ilyen irányon sem…

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük