Új szint a Facebook csoportok kezelésében

Régóta várt hiányosságot pótolt a Facebook a csoportoknál azzal, hogy két szintessé tette az adminisztrációt.
Mostantól itt is több szerepkört használhatunk. Az egyik az adminisztrátor, aki tulajdonképpen a tulajdonos, a másik pedig a moderátor, aki felügyelheti a beszélgetéseket, és a sima tagokat.

Adminisztrátori és moderátori jogok a Facebook csoportoknál
Adminisztrátori és moderátori jogok a Facebook csoportoknál

Az adminisztrátornak éppen ezért csak minimálisan van több jogosultsága, mint a moderátornak, ezek azonban jól el is határolják a különbséget, hiszen aki adminisztrátor, az tud másik adminisztrátort és moderátort kijelölni, plusz változtatni a csoport alapbeállításain. mindezt nem tudja megtenni a moderátor. További információ itt.

Mobilon is  be lehet állítani a Facebook csoportoknál az amin jogokat.
Mobilon is be lehet állítani a Facebook csoportoknál az amin jogokat.

Miért fontos ez?
A Facebookon a csoportok egyre fontosabb szerepet töltenek be. A szakmai csoportok mellett az adás-vétel csoportok is sok üzleti lehetőséget rejtenek. Ezekben pedig gyakran több tíz ezer ember kommunikál és üzletel rendszeresen. Nem véletlenül írtam korábban, hogy ez ma már a Google keresések komoly alternatívája bizonyos kategóriákban.

Az, hogy egy ilyen csoportnak kik az adminjai, és milyen funkciók kezelésére van joguk nem mindegy. Eddig ezt nem lehetett értelmesen szabályozni, ma már lehet. Használjátok okosan ezeket a beállításokat!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük