A Pápa 1 millió követőt gyűjtött Instagramon egy nap alatt

A korábbi bejelentéseknek megfelelően a Pápa tegnap megjelent az Instagramon, ahol alig 24 óra alatt 1.2 millió követőt gyűjtött.
A világ vezetőinek rangsorán ezzel nagyjából a 7. helyre került.
Ezen a listán egyébként Obama az első (6.6 millió követő), második Medvedev (2.1 m), harmadik pedig Narendra Modi India miniszterelnöke (2,1 m).

Egyébként az 1.2 millió követővel a top 100-as listáról még simán lemaradt a Pápa.
Ott ugyanis Vicrtoria Beckham a 100. 9,6 millió követővel.

A Pápa egyébként nagyon aktív a közösségi médiában, legalább is Twitteren.
Ott 9 különböző nyelvű Twitter fiókban kommunikál, amelyek közül a legnagyobb a spanyol, amit 11,3 millióan követnek. Persze Ferenc pápa közösségi jelenlétét egy csapat kezeli, de ő elvileg minden egyes bejegyzésre ránéz mielőtt kimegy.

Érdekes módon a hazai sajtóban mindenhol azt írják, hogy 9 millió követője van a Pápának Twitteren, pedig ez csak az angol nyelvű csatornára igaz. Az összes csatornát összesen nagyjából 25 millióan követik.

Facebookon egyébként nincs jelen a Pápa, aminek az oka az, hogy túl nagy kihívásnak tűnik a negatív kommentek kezelése.
Twitteren ezt még könnyebben megoldja a csapat, Facebookon ez problémásabb lenne, ezért nincs jelen a legnagyobb közösségi hálózaton.

Nem ez volt a legfontosabb változás az Instagram életében a héten.
Néhány napja jelentették be ugyanis, hogy ezen a közösségi hálózaton is megjelenik a „hírfolyam algoritmus”, aminek a következtében megszűnik a korábbi időrendi poszt sorrend, és a fontosság kerül előtérben.
A felhasználók persze zúgolódnak. Érdekes lenne tudni, hogy az hírfolyam változás mennyire tudatosan lett a Pápa megjelenéséhez igazítva.

A témáról egyébkén a Mokkában is beszélgettünk, a videót itt tudjátok megnézni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük