6 videós újdonság a Facebookon és az Instagramon

A videó hete volt ez a Facebookon. Több izgalmas és hasznos dolgot bejelentettek. Plusz volt néhány, amit nem jelentettek be, de kiderült. Nézzük őket sorban!

1. 60 másodperces videó hirdetés az Instagramon

Eddig 30 másodperc volt a maximum a hirdetésekben, ezt emelték 60-ra. A normál videó poszt továbbra is 15.

2. Videó megtekintés számok megjelenítése Instagramon

Hamarosan a videók alatt (a Like-ok helyén) megjelenik a megtekintési szám. Ha rákattintunk erre, akkor megjelennek majd a lájkok is. A blog poszt szerint néhány héten belül megkapjuk. A Facebookhoz hasonlóan itt is az számít egy megtekintésnek, ha legalább 3 másodpercig nézett valaki egy videót.

3. Facebook Live közvetítés minden oldalnak

A közszereplők, a privát profilok és az azonosított oldalak után végre minden Facebook oldalra megérkezik az élő videó közvetítés lehetősége. Legalább is a TheNextWeb szerint.
Elvileg egyelőre csak az amerikai felhasználók kapják meg, de a privát profilhoz is hamar megérkezett a funkció, reméljük az oldalaknál is hasonlót fogunk tapasztalni.

4. Fejlődő videó statisztika az oldalaknál.

Ez csak rövid időre tűnt fel néhány oldalnál ugyan, de láttuk a nyomát, ahogy az oldal statisztika megújulása részeként a videó statisztika is információ gazdagabb lesz.
Például ki fog derülni, hogy mennyien nézik a videónkat hang nélkül. Ez az adat a hirdetési statisztikába is be fog kerülni.

Nem csak a megjelenés új. Több információt tudunk meg az új felületen.
Nem csak a megjelenés új. Több információt tudunk meg az új felületen.

5. Videók a karusszel hirdetésekben

A több képet (és linket) tartalmazó hirdetések frissülnek azzal a lehetőséggel, hogy nem csak képekből, hanem videókból is többet mutathatunk meg egyszerre.
Ugyanarról a formátumról van szó, ráadásul itt is lehetőség lesz arra, hogy slideshow videókat készítsünk a több termékes hirdetések egyes mezőibe.

Power Editorban videót is tudunk adni a több képes hirdetéshez
Power Editorban videót is tudunk adni a több képes hirdetéshez

Kíváncsi vagyok, milyen kreatív megoldások születnek erre a formátumra.

6. Automatikus feliratozás a videókhoz

Mivel fontos, hogy egy videó némán is érthető legyen, a Facebook azt javasolja használjunk feliratokat. Ha pedig nem rakunk mi magunk ilyet a videóra, akkor hamarosan megcsinálja helyettünk. Legalább is angol nyelvű videóknál. Eddig is volt lehetőség egyébként felirat fájlt feltölteni, de úgy tűnik, a Facebooknak tényleg fontos, hogy eredményesek legyenek a videóhirdetések. (Ez most nem szarkazmus 🙂 )

+1. Bár nem tartozik szorosan a témához, de nem árt tudni róla, hogy az Instagramon megjelent a fiók váltás lehetősége, ami sok admin életét megkönnyíti.

Szépen fejlődnek a videós lehetőségek, de persze van némi hiányérzet.
Ideje lenne végre bevezetni a tavaly márciusban beígért videó remarketinget és jó lenne, ha végre lenne reklámbevétel megosztás is a videók mellett.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük