Új mobil alkalmazás Facebook csoport kezeléshez

A Facebook folytatja a megkezdett utat: újabb mobil alkalmazást mutatott be egy funkció kezelésére.
A Paper, és a Messenger után itt a Groups, amivel kifejezetten a Facebook csoportokat tudjuk kezelni, illetve új Facebook csoportokat tudunk létrehozni.

A csoportok láthatóan fontos szerepet töltenek be a Facebookozók életében. Sokan vannak, akik szinte csak a csoportokat használják, a normál hírfolyamot nem.
A baráti kapcsolattartástól, a projektmenedzsmenten, és a marketing támogatáson át a legkülönfélébb civil ügyekig láttunk már példákat arra, hogy valaki ügyesen használj a Facebook csoportokat.

A Facebook Groupsban a csoportok áttekintése és kiválasztása is egyszerű
A Facebook Groupsban a csoportok áttekintése és kiválasztása is egyszerű

Az új mobil app elsősorban nekik szól. Kíváncsi vagyok, mennyire fog beválni.
Androidosok innen tudják letölteni, iPhone-osok pedig innen, bár egyelőre csak az amerikai boltokból (amit persze ki lehet cselezni egy új felhasználó regisztrációjával. Apple eszköz esetén legalább is biztosan.).

Mit tud a Groups?

Az alap felületen látjuk az összes csoportunkat, amiben benne vagyunk. A leggyakrabban használtak vannak felül. Ha valamelyiket meg akarjuk nézni, csak rá kell kattintani az ikonjára.

Tudunk létrehozni csoportokat sablonokkal, amik valószínűleg a leggyakoribb célok a Facebook miatt alakultak így. Bár az adatvédelmi beállításokon kívül nem nagyon láttam különbséget. Talán később lesz?
Plusz van egy értesítő felület ahol látjuk, melyik csoportban mi történt, a felfedezés menüpontban pedig ajánl nekünk a Facebook új csoportokat.

Bal oldalon: csoport létrehozás "sablonok" alapján, jobb oldalon: értesítések
Bal oldalon: csoport létrehozás „sablonok” alapján, jobb oldalon: értesítések

Az egyik legérdekesebb funkció a főképernyőhöz adás. Ennek segítségével a fontos csoportokat kirakhatjuk a telefonunk főképernyőjére is, így azonnal el tudjuk őket érni.
Az is jó, hogy az alkalmazás segítségével tudunk kérni push értesítést a telefonra, és ezt is nagyon egyszerűen be tudjuk állítani.

A fontos csoportokat ki tudjuk ralni a mobilunk főképernyőjére egy parancsikon formájában.
A fontos csoportokat ki tudjuk ralni a mobilunk főképernyőjére egy parancsikon formájában.

Alapvetően jó kis alkalmazás ez, a nemzetközi sajtóban úgy emlegetik, mint az az app, amivel a Facebook visszatér a gyökereihez.
Nyilván ez attól függ, hogy ki hogyan használja a Facebookot, de pár hónap múlva meglátjuk, hogy az első lelkesedés után mennyi felhasználó marad.

Ti mit gondoltok az ötletről?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük