Privát Instagram

Az Instagram megint új funkcióval bővült: megjelent a privát üzenetküldés lehetősége.
A felhasználók ezentúl meg tudják osztani az élményeiket úgy, hogy arról nem tud az egész világ, csak egy kicsi, közvetlen ismerősi kör.

A funkció neve Instagram Direct, és nagyon egyszerűen működik. A kép vagy a videó felpimpelése után egyszerűen kiválasztjuk, hogy ki látja a művünket: a nagyvilág (followers), vagy csak a kiválasztott emberek (direct).
Az így megosztott  képek és videók kapcsán rögtön ki tud alakulni egy zárt beszélgetés.

Privát élménymegosztás Instagramban
Privát élménymegosztás Instagramban

A Facebook (az Instagram tulajdonosa) ezt az apróságnak tűnő megoldást lépte azután, hogy a privát üzenetküldő piac üdvöskéje a Snapchat visszautasította a felvásárlási ajánlatát.
A privát üzenet küldés tényleg apróságnak tűnik, de az adatvédelmi botrányokkal és nem kívánt ismerős jelölésekkel terhelt közösségi médiában előkerült az a bezárkózási trend, amiből senkinek nem szabad kimaradni. Ennek az első jele az az üzenetküldés, ami mostantól az Instagram 150 milliós felhasználói bázisának is lehetőséget biztosít a diszkrét kommunikációra.
Többek között a sextingre (intim képek privát küldésére), bár ha valaki erre vetemedik tényleg vigyázzon, nehogy véletlenül a nagyvilággal ossza meg legbelső titkait, vagy intim testrészeit! 😉

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük