Ilyen lesz a Facebook videó hirdetés [videó]

Régóta tervezi a Facebook a videó hirdetések bevezetését, amivel kapcsolatban nagyon sokan háborodtak fel már előre.
Úgy, hogy senki nem látott még ilyet élőben. Legalább is eddig.

Jon Loomer írt ugyanis egy cikket, amiben interjút készített a Facebook egyik munkatársával, és egyben közzétett egy videót is, ami bemutatja, hogyan fog működni a videó hirdetés.
Először nézzük ezt a formátumot, mert úgy is ez érdekel mindenkit, aztán jöjjön az interjú részlet!

Nem hiszem, hogy az automatikusan indulő Facebook hirdetések rossz felhasználói élményt fognak nyújtani. Ez olyan lesz, mint amikor görgeted a Vine, vagy az Instagram felületét. A hírfolyam a használattól függően fog életre kelni. Azt hiszem ez egy nagyszerű megoldás lesz, és nem csak a hirdetéseknél fog működni. A Vine-hiz hasonlóan ahogy görgeted a felületet, a hírfolyam életre kel. Mint az újság a Harry Potter filmekben.

Ahogy a  videón látod, a mobil hírfolyamot görgetve egyszer csak elkezd mozogni az egyik kép, de némán. Hangja csak akkor lesz, amikor rábök a felhasználó. Ilyenkor a hírfolyam elsötétül és csak a videó marad éles. Újabb bökésre a videó visszakerül a hírfolyamba, és lehet tovább görgetni.

Sokan, régóta hiányolják a mozgó gif-eket a Facebookról, talán azok is megérkeznek ezzel a formátummal, de ha nem, akkor is megjelenik a mozgás. Ami azért fontos, mert nem csak a hirdetések esetén jelenik meg az automatikusan elinduló videó, hanem az organikus videóknál is. Valószínűleg ez azonban csak a Facebookra közvetlenül feltöltött videókra lesz jellemző, talán a YouTube-ból belinkelt videókra nem.

A videót látva nekem tetszik a megoldás, persze kíváncsi leszek, hogy élőben milyen.
Az mondjuk biztos, hogy lehet létrehozni a „kérem vissza az automatikus videó nélküli Facebookot” oldalakat és csoportokat. 🙂

Te mit szólsz hozzá? Hogy tetszik ez a videós megoldás?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük