Hogyan vedd fel a kapcsolatot a Facebookkal? [frissítve]

A Facebook – marketing és kommunikáció célú – használatához gyakran van (lenne) szükségünk arra, hogy a Facebook munkatársai közvetlenül segítsenek nekünk.

Oldal átnevezés, oldal összevonás, számlázási kérdések, hirdetési problémák, admin jogosultsági problémák… sorolhatnám.

A helpben nagyon sok form van, amelyeken keresztül specializáltan lehet írni nekik, de nem tudni, melyikről, mikor jön érdemi válasz, ezért most bemutatok nektek kettő közel biztos módszert.

1. Facebook kapcsolati űrlap a hirdetési fiókban

Tapasztalatom szerint az egyik leghatékonyabb módszer az, ha a hirdetési fiókban található „E-mail support” linkre kattintasz. Az elvisz egy űrlapra, amit ha kitöltesz általában egy-két munkanapon keresztül jön egy valódi válasz, egy Facebook munkatárstól.
Ezen az úton segítettek már nekünk hirdetésekkel, szabályokkal, konverziókövetéssel kapcsolatban többek között.

A Facebook hirdetésekkel kapcsolatban segítenek elsősorban ezen az űrlapon, de más oldalakkal és marketinggel kapcsolatos ügyekben is segítenek.
A Facebook hirdetésekkel kapcsolatban segítenek elsősorban ezen az űrlapon, de más oldalakkal és marketinggel kapcsolatos ügyekben is segítenek.

Ha nincs ilyen link a hirdetési fiókodban, akkor sincs gond.
Kattints ide, ez ugyanaz az űrlap, amihez egyébként a helpből is el lehet jutni valahogy.

2. Start to Success program

Ha ide kattintasz, tudsz regisztrálni a Facebook Start ti Success programjába, ahol olyan hirdetőket várnak, akik vállalják, hogy 30 napon keresztül minimum napi 15 dollárt költenek. Ezért a nagyjából 100.000 forintos havi büdzséért cserébe a Facebook segít tippekkel, tanácsokkal, ötletekkel.
De nem általános infókkal, hanem közvetlenül a saját hirdetéseiddel kapcsolatban, egy igazi, élő Facebook munkatárson keresztül.
Plusz a program végén kapsz egy 50 dolláros kupont is.

Egy hónapos élő kapcsolat a Facebook munkatársaival. Ki szeretné? :-)
Egy hónapos élő kapcsolat a Facebook munkatársaival. Ki szeretné? 🙂

Ha regisztrálsz a programba, fel fog hívni egy Facebookos telefonon, és elmondja a lehetőségeket.

Egyébként nem csak akkor érdemes regisztrálni, ha még nem hirdettél.
A próba kedvéért regisztráltam én is, és pár napja fel is hívott egy Facebookos lány, azzal, hogy látja, hogy ügynökség vagyunk, és így is segít a saját kampányainkban is és az ügyfeleink kampányában is.

Szóval kattintsatok ide, próbáljátok ki a Start to Success programot, amihez persze nem árt némi angoltudás is.

Megjegyzés: ezek a Facebook kapcsolatfelvételi lehetőségek most működnek, de senki nem garantálja, meddig. Szóval, még idejében lépj, ha igazi Facebook munkatársaktól szeretnél segítséget kérni!

Persze ha bármelyik felületen (vagy bármilyen más linken) keresztül írtatok a Facebooknak, ne felejtsétek el megírni a tapasztalataitokat itt, a hozzászólások között! 😉

[Frissítés, 2014.05.14.] A Facebook gyakran változtatja az űrlapjait, illetve előfordul az is, hogy különböző felhasználóknak különböző linkek működnek. Ha a cikkben található linkek Neked nem érhetők el, próbáld meg ezt a linket!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük