30 bejegyzés alapú promóció ötlet Facebookhoz

Melyik tippet tudnátok használni a saját Facebook oldalatokon?
Melyik tippet tudnátok használni a saját Facebook oldalatokon?

A Facebook néhány hete változtatta meg a nyereményjátékokra vonatkozó szabályait, aminek a leírását itt találjátok.
Azóta többen próbálták már az ilyen promóciókat, két hazai esettanulmányt olvashattok itt és itt.
A bejegyzés alapú Facebook nyereményjátékok nagyon egyszerű és gyors lehetőséget gyűjtenek a rajongók aktivizálására, de persze a példák is mutatják, hogy itt sem árt megismerni a lehetőségeket.

Ebben segít a heyo.com cikke, amelyik 30 különböző promóció ötletet gyűjtött össze. Ezeket olvashatjátok a következőkben.

Ha ennél többet szeretnél tudni a Facebook nyereményjátékokról, kattints ide, és gyere el Facebook promóciók tréningünkre, ahol a bejegyzés alapú megoldások mellett az alkalmazás alapú nyereményjátékokról is szó lesz! >>>

30 ötlet egyszerű Facebook promóciókhoz

  1. Végre elértük a 40.000 rajongót. Ünnepeljetek velünk, nyomjatok egy lájkot! A 100. lájkoló kap egy ingyenes [ajándékot]
  2. Írjátok be a hozzászólások közé, hogy „kupon”, és a következő vásárlásotoknál 20% kedvezményt kaptok. A határidő holnap délután 5 óra, siessetek!
  3. Szeretnénk annyira megismerni benneteket, mint a rajongóitok! Csatoljatok be a hozzászólások közé egy fényképet magatokról és a legjobb barátotokról, és nyerhettek egy [ajándékot]! Holnap délben ki választjuk a győztest.
  4. Szóljatok hozzá a bejegyzéshez, ha szeretnétek nyerni egy polót: A legjobb dolog a [valamiben] az, hogy __________. Amelyik hozzászólás a legtöbb lájkot kapja holnap délután kettőig, az nyer.
  5. Írjátok meg a hozzászólások között, hogy melyik évben indítottuk el a Facebook oldalunk! A leggyorsabb hozzászóló nyer egy [ajándékot].
  6. Egy 10-es skálán mit gondoltok az új termékünkről, ami a képen van? Aki a legjobb visszajelzést írja, kap egyet a termékből teljesen ingyen. A győztest holnap délután kettőkor választjuk ki.
  7. Kit csigáz fel a közelgő tél? Lájkoljátok ezt a bejegyzést, és nyerhettek egy [ajándékot]. A győztest holnap délután egykor választjuk.
  8. Holnap 50%-os akció lesz a webáruházunkban! Nyomj egy lájkot, ha szeretnéd megnyerni a teljes vásárlásod árát (100.000 forintig)! A győztest holnap reggel 9-kor hirdetjük ki.
  9. Új étel kerül az étlapra, de kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. Írjátok meg a hozzászólások között, hogy milyen hozzávaló kellene ehhez az ételhez, és a győztes évig vendégünk lesz erre az ételre! A győztest holnap délután kettőkor választjuk ki.
  10. Találós kérdés: mennyi Fortune 500-as céggel dolgozunk? Írjátok meg a tippet a hozzászólások között, és nyerhettek egy 500 dolláros szolgáltatás csomagot. A győztest holnap délután 1-kor sorsoljuk.
  11. Nyomjatok egy lájkot, ha várjátok a hétvégét! Holnap kettőkor kiválasztunk egy nyertest, aki kétszemélyes hétvégi utat nyer.
  12. Adjatok címet a képnek! Amelyik ötlet a legtöbb lájkot kapja, nyer egy [ajándékot]. Holnap délután hirdetjük ki a nyertest.
  13. Találjátok ki, mennyi cukorka van a zacskóban! Aki a legközelebbi találatot írja, azt egy évre ellátjuk cukorkával. Holnap délután 5-kor hirdetjük ki a nyertest.
  14. 10-es skálán mennyire szeretitek a [márkanév]. Holnap kettőkor kiválasztjuk a legnagyobb rajongónkat, akit kirakunk a borítófotónkra.
  15. Írd be a Twitter azonosítódat a hozzászólások közé! Akinek a legtöbb követője van, nyer egy polót holnap délután háromkor.
  16. Tegnap este egy remek koncertet tartottunk. Nyomjatok egy lájkot, ha ott voltatok (vagy ha ott szerettetek volna lenni), és esélyetek lesz, hogy nyerjetek egy CD-t!
  17. Készültök a Halloweenre? Rakjátok be a képeket a hozzászólások közé, és nyerhettek egy [ajándékot]!
  18. Mi lesz az esti meccs eredménye szerintetek? A legközelebbi találat nyerhet egy [ajándékot]. A győztest holnap este 8-kor jelentjük be.
  19. Amikor gyerek voltál, mi szerettél volna lenni, ha felnősz? Oszd meg az álmod a hozzászólások között, és nyerhetsz egy [ajándékot]! A győztest pénteken délben választjuk ki.
  20. Nyomd meg ennél a képnél az „L” betűt a billentyűzeten, hogy nyerhess egy [ajándékot]! Ne feledd, az L a lájkot jelenti a fotónál. 😉 A 100. lájkoló nyer.
  21. Mennyi kávé a túl sok? Írjátok meg a hozzászólásokhoz, és nyerhettek egy 2000 forintos Starbucks ajándékutalványt, amivel adhattok a kávé függőségeteknek! 😉 A győztest holnap reggel 9-kor hirdetjük ki. (reméljük addigra már túl lesztek az első kávén, ami fölébreszt)
  22. Mit csináltatok a hétvégén? Osszatok meg egy fotót a hozzászólások között, és amelyik kép a legtöbb lájkot kapja, az lesz a borítófotónk a következő héten.
  23. Ha most bárhol lehetnék a világon, akkor én itt lennék: _________________. Osszátok meg a kedvenc nyaralási célotokat, ha nyerni szeretnétek egy [ajándékot]!
  24. Ki volt a legelső karakter, aki megszólalt az eredeti Star Wars-ban? Írjátok be a helyes választ, és megnyerhetitek ezt a Darth Vader polót! A győztest holnap este 9-kor sorsoljuk.
  25. Ki az a játékos, aki a legtöbb hazafutást csinálta? Írjátok meg a helyes választ, és nyerhettek egy jegyet a következő évadra! A szerencsés nyertest holnap délben fogjuk kihirdetni, gyertek vissza a Facebook oldalunkra, ha kíváncsiak vagytok az eredményre!
  26. A kedvenc dalom ___________ a _____________-tól. Írjátok meg a kedvenc dalotokat az előadójával együtt, és nyerhettek egy jegyet a következő koncertünkre!
  27. Ha csak egy ételt ehetnétek az étlapunkról 365 napig, mi lenne az? Írjátok meg a hozzászólások közé, és nyerhettek egy ajándékkártyát!
  28. A kedvenc szórakozásom a strandon a __________. Osszátok meg a kedvenc tevékenységeteket, amit a vízparton szoktatok csinálni, és nyerhettek egy belépőt a Balaton Soundra!
  29. Ki volt a legelső űrhajós? Válaszoljatok helyesen, és nyerhettek egy belépőt a közlekedési múzeumba. A győztest holnap délután 5-kor hirdetjük ki.
  30. „Nem a probléma a probléma. A probléma a hozzáállásod a problémához.” Melyik filmben volt az idézet? Írjátok meg és nyerhettek! Holnap délután 4-kor sorsolunk, gyertek vissza, vagy lájkoljátok az oldalunkat, ha kíváncsiak vagytok a győztesre!

Remélem találtok olyat, amit kicsi átalakítással akár azonnal is tudtok használni. Egyet azonban ne felejtsetek el, a rajongói aktivizálás mellett figyeljetek oda az adatbázis építésre is!

Melyik ötlet a legszimpatikusabb? Írjátok meg, ha pedig csináltatok már hasonló promóciókat, bátran írjátok meg a hozzászólások között!

Ha ennél többet szeretnél tudni a Facebook nyereményjátékokról, kattints ide, és gyere el Facebook promóciók tréningünkre, ahol a bejegyzés alapú megoldások mellett az alkalmazás alapú nyereményjátékokról is szó lesz! >>>

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük