Facebook tőzsdei jelentés

A felhasználók 70%-a mobilról is Facebookozik

Facebook tőzsdei jelentés
A Facebook legújabb tőzsdei jelentése szerint

A Facebook felhasználók közel háromnegyede mobilról is használja a rendszert, ráadásul a 20%-uk nem is jelentkezik be asztali gépről.
Tegnap nyilvánosságra hozta a közösségi hálózat a tőzsdei jelentését, amiből többek között ez is kiderült.

Számok és trendek

Ha a számokat nézzük, azt láthatjuk, hogy havi szinten 1,155 milliárd ember használja a Facebookot, ami „természetesen” emelkedés az előző negyedéves adatokhoz képest, hiszen májusban 1,110 milliárdról számoltak be.
Viszont az előző évi adatokhoz képest ez 21%-os növekedés havi szinten és 27%-os növekedés a napi aktív felhasználókat tekintve.
A facebookozók 60%-a ugyanis minden nap belép a közösségi hálózatba legalább egyszer.

Egyébként a teljes felhasználói növekedés már nem olyan dinamikus, de a mobil felhasználók száma nagyon dinamiksan nő.
Jól jellemzi a mobilos aktivitást, hogy már jóval többen használják mobilról a Facebookot (819 millió), mint amennyi két éve a teljes felhasználói szám volt (739 millió).

Honnan a növekedés?

Többször szóba került, hogy azokon a piacokon, ahol először jelent meg a Facebook, már visszaesés látható. A negyedéves jelentésből egyelőre ez nem látszik. Amerika és Kanada valamint Európa felhasználói száma is nőtt, bár csak csekély mértékben. Az előző negyedév óta kb. 1%-kal nőttek a felhasználók az amerikai piacon, az előző évez képest azonban 10%-kal van több felhasználó a Facebook őshazájában.

Bevételek

Az utolsó negyedév hozta eddig a legtöbb bevételt a Facebooknak. 1,813 milliárd dollárt kerestek, amiből 1,599 milliárd dollárt a hirdetések hoztak.

Facebook bevételek alakulása
Facebook bevételek alakulása

Persze a bevételek nagy része az amerikai és az európai piacról származik. Az amerikai felhasználókra eső bevétel 4.32 dollár fejenként, az európaiak esetén ez 1,87 dollár, a teljes átlag azonban csak 1,60 dollár.
Ezen a téren rendesen le van maradva a Facebook a konkurenciáihoz képest.

Mit szóltok ezekhez az eredményekhez?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük