Facebook oldal follow

Facebook oldalak követése

Facebook oldal follow
Úgy lájkolsz, hogy nem lájkolsz

Egy barátom néhány hete érdekes posztot írt.
Kb. így nézett ki:
Tök jó, hogy megkaptam a Graph Search-öt, gyorsan rákerestem, hogy melyik ismerősöm lájkolta a X párt Facebook oldalát, és rögtön töröltem is őket.

A hozzáállás érdekes, mindenesetre jól megmutatja, ha a Facebookon lájkolunk egy oldalt, az nyilvános.
Ha rámegyünk egy oldalra, megmutatja, hogy melyik ismerőseink a rajongói, ha beírjuk a Graph Search-be (a Facebook új keresője) az oldal nevét), akkor szintén megtudjuk a „titkot”.
Sőt, Facebook hirdetések mellett is számtalan alkalommal megjelenik a rajongók neve.

Ezzel általában nincs is semmi gond, de vannak olyan helyzetek, amikor érdekel minket egy téma, de nem biztos, hogy örülnénk, ha erről más is tudna.
Lásd a fenti példát, bár pár hete olyan sztoriról cikkezett az amerikai sajtó, amikor egy alkalmazottat kirúgtak azért, mert a konkurencia oldalát lájkolta. Ez is extrém módon buta hozzáállás, de látjuk: néha nem árt odafigyelni, melyik oldalt lájkoljuk.

Ebben segít a követés funkció.

Facebook oldal követése (follow)

A követés funkció azt biztosítja nekünk, hogy a választott Facebook oldal bejegyzései eljutnak hozzánk, de nem leszünk a rajongók.
Persze így nem kapunk meg minden funkciót, hiszen ha az oldal lájk kapu mögé rejtett egy nyereményjátékot, akkor abba nem tudunk nevezni. Valamit valamiért.

Hogyan kövessünk lájk helyett?

Kicsit trükkös a dolog:

  • Először lájkolni kell, majd lejyebb gördíteni az oldalon. Ekkor már a kis felső sávban a jobb oldalon megjelenik a követés gomb is. Mindkettőt bepipálja a Facebook, hiszen rajongók is vagyunk és követők is.
  • Éppen ezért (?) először az unlike linket kell megnyomni a Like gomb menüjében. Ekkor megjelenik a Like és a Follow (követés) gomb is de egyik sem lesz bepipálva.
  • Most tudjuk megnyomni a Follow gombot külön, így követők leszünk, de rajongók nem.
Facebook oldal követés beállítása
Nem egyszerű a folyamat, de megoldható.

Nem mondom, hogy egyszerű, remélhetőleg még finomodni fog a folyamat.

A teljességhez hozzátartozik, hogy az önálló követés gomb nélkül is meg lehet oldani azt, hogy ne legyünk rajongók, de értesüljünk más oldalak tartalmáról.
Ebben az érdeklődési listák segítenek nekünk, amit szintén a lájk gomb menüjében lehet beállítani. Ráadásul egy kicsit egyszerűbben, mint a követést.

A lényeg, hogy van lehetőséged, hogy információt kapj olyan oldalakról is, amiket lájkolni esetleg ciki lehet.

Te használod valamelyik funkciót?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük