Honvédésgi Facebook kommunikáció a hóhelyzetben: mit gondolsz róla?

Honvédségi FB kommunikáció. Mit gondolsz?

Honvédésgi Facebook kommunikáció a hóhelyzetben: mit gondolsz róla?
Honvédségi Facebook kommunikáció a hóhelyzetben: mit gondolsz róla?

A hóhelyzet kapcsán kialakult reakciókról szóló cikkben már írtam egy gondolat erejéig a Honvédség Facebook kommunikációjáról, de továbbra sem tudom eldönteni, hogy mennyire volt jó ez.
(Hangsúlyozom: a kommunikációról beszélek, nem az áldozatos tevékenységükről.)

Illetve el tudom dönteni:
Nekem a PR jellegű saját munkát bemutató bejegyzések közül hiányoztak azok, amik információt adtak a lakosságnak.
Pl. egy üzenet a sok közül:

„Délután négy órakor befejeződik a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ készenléti szolgálata. Az alakulat március 14-én délutántól kezdve Hajmáskéren, Várpalotán, Tésen és Jásdon, valamint a környező településeken segített a bajba jutott embereknek – tájékoztatott Szausev Xénia, az alakulat kommunikációs főelőadója. Mint arról korábban beszámoltunk, az alakulat csütörtök éjjel mintegy 70 főt szállásolt el a harckiképző központ átvonuló nőtlen szállóján. A várpalotai katonák március 16-áig két Ural típusú teherautóval és két PTSZ harcjárművel szállították haza otthonaikba a hó fogságában rekedt embereket.”

Ennek örülök. Szuper, de nem derül ki belőle az, hogy most akkor az érintett térségekben mi a helyzet?
Járható minden? Van még gond? Lehet útnak indulni?

Kommunikáció a hóhelyzetben: hadsereg vs. civilek
Kommunikáció a hóhelyzetben: hadsereg vs. civilek

Tudom, ez a tájékoztatás nem a hadsereg feladata normális esetben, de ha már úgy is ott ült valaki a Facebooknál (közel 40 bejegyzést írtak csak tegnap), akkor nem fért volna bele olyan információ is, amelyik hasznos is. Egyébként a Honvédség Facebook oldalát több szempontból nagyon jónak tartom, de a hétvégi kommunikációjukat én nem éreztem megfelelőnek.

De ez az én véleményem.

Nagyon örülnék, ha elmondanátok, hogy Ti mit gondoltok erről. Itt a hozzászólások között, vagy a Facebook posztnál.
Hangsúlyozom, nem szeretném pellengérre vonni a Honvédség kommunikátorainak a munkáját, mert nagyon jó, hogy írtak, a Honvédség munkájának hasznosságát főleg nem szeretném kétségbe vonni, mert le a kalappal előttük, a politikai vonatkozást pedig ne itt tárgyaljuk ki!

A kommunikáció stílusáról és a feladatáról mondjátok el a véleményeteket annak érdekében, hogy közösen tanuljunk belőle!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük