Hogyan célozz hirdetést városra?

Az utóbbi napokban szinte mindenki megkapta az új hirdetési felületet, ami azzal a kellemetlen tulajdonsággal rendelkezik, hogy jelenleg nem lehet benne városra célozni Magyarországon.

Facebook hirdetés célzása városra
Amerikában minden jobb... ott még városra is tudunk célozni hirdetést

Bár azt az infót kaptuk, hogy ez csak bug, de nem tudjuk mikorra fogja megoldani a Facebook, így addig is kell valami megoldás a város célzásra.

Erre mutatok most egy nagyon egyszerű ötletet.
Ez pedig az, hogy célozz a várossal kapcsolatos oldalakra!

Ezt a megoldást akkor kezdtük el használni, amikor még nem lehetett itthon célozni városra, majd később leteszteltük a városi célzással együtt, és sok esetben nem volt rosszabb az eredmény.
Szóval ideiglenesen ezt javaslom: keress olyan oldalakat, amik egy város lakóit érdekelik, és add meg azokat az érdeklődési körnél.

Facebook hirdetés célzás városra
Alternatív módszer: válassz olyan oldalakat, amik a város lakóit érdekelhetik

Persze ez torz. Hiszen attól, hogy belájkoltam korábban a Pécsi Nemzeti Színházat, még nem biztos, hogy pécsi vagyok.
Ráadásul így csak egy szűrési lehetőséget tudunk alapvetően kiválasztani, hiszen azt nem tudjuk megadni, hogy pécsiek + foci rajongók, mint ahogy azt normális esetben megtudtuk.

Ha egy városon belüli szűkebb célcsoportot célzunk, akkor meg kell próbálni találni olyan oldalt, amelyik azon a városon belül azokat az érdeklődési területű embereket fogja össze.
Ez pedig nem könnyű sok esetben.

Egy valamire itt is figyeljetek – ami mindig igaz, ha oldalra célzunk – óvakodjatok a gyanúsan nagy rajongói számú oldalaktól, főleg akkor, ha tudjátok, hogy ott futott okleveles játék.
Azok célzás szempontjából nagyon szerencsétlenek lehetnek, ha hirdettek is rájuk, nézzétek meg külön hirdetésben a hatékonyságukat!

Tehát ez nem egy tökéletes megoldás, de jelenleg nincs jobb.
Amíg a Facebook meg nem oldja ezt a célzási problémát ez marad.

Persze ha van jobb ötletetek, nyugodtan írjátok le, ha pedig tetszett az ötlet, nyomjatok egy lájkot vagy egy plusz egyet!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük