Facebook Timeline oldal szépségverseny

A szép és okos esete: Timeline szépségverseny

Facebook Timeline oldal szépségversenyA szépségversenyeket és az indulókat gyakran éri a vád, hogy túl sokat adnak a küllemre, de a tartalom már kevesebb figyelmet kap. Mi ezzel szemben azt javasoljuk a majdani szavazóknak, hogy olyan Timeline-ra szavazzanak, ami egyaránt szép, és tartalmas, cseppet sem „üresfejű” :).  Hogy ennek nyomatékot adjunk, megmutatjuk, hogy kultúra és művészet kategóriában is lehet szépet alkotni, és fordítva, ami szép, az lehet kulturált és tartalmas.

A kategóriában sok a fotós oldal, ezért nézzük először, hogy mit tehet egy fotós a népszerűségért, amikor már nem „csak” a fénnyel dolgozik:

– A pályázott fotós idővonalak közt sokan használják a kiemelt posztok lehetőségét, ugyanis ez a fajta megjelenítés kiválóan alkalmas fekvő képek közzétételéhez. Erre találtunk példát többet közt Posza Róbert fotósnál, a KiddypixDeutsch Richárd  vagy a Fényművek idővonalán.

– Szintén Posza Róbert az, aki az alkalmazás dobozok egyikébe helyezte Instagram képeit. Ez egyfelől azért dicséretes, mert így a boxok személyre szabottak, másrészt az Instagram nagyon népszerű mostanában, így egy másfajta közönséget is megcéloz a fotós ezzel. Az alkalmazás panelek kihasználására látunk jó példát a PollakPhoto-nál is, ő egy e-book elérhetőséget is elhelyezett ezen a részen.

– Nagyon jó megoldást találtunk Németh Norbert fotósnál is, aki a like kapu-hoz homályos képeket telepített, amik a like-ra való kattintás után válnak élessé.

–  Sokszor (bár a nevezettek egy részét szemlélve nem elégszer) említettük már a borító- és profilkép fontosságát, lehetőségeit és kapcsolatát, ha még mindig inspirálódnátok, nézzétek meg Tollár Eszter fotós idővonalát!

Fotós oldalak esetében különösen fontosnak tartjuk a naprakészséget, a folyamatosan frissülő tartalmat, ugyanis ha ez elmarad, és kevés vagy régi képek vannak az idővonalon, akkor a felhasználó könnyen elvesztheti érdeklődését. A legjobb megoldás az, ha a fényképeket saját weboldalon teszi közzé a fotós és a Facebookon a galéria linkjét osztja meg, mert így forgalmat generál a weboldalnak is.

A kultúra és művészet kategória nevezettei közt megtaláltuk a Veszprémi Egyetemi Napok idővonalát is, ahol rengeteg a jó megoldás! Örömmel mutatjuk meg nektek, hogy mit tanulhattok tőlük:

1. Borítókép – benne a fellépők és a legfontosabb információkkal a fesztiválról.

2. Alkalmazás panelek – korábbi rendezvények képei, kitűzőszerzés, programinformáció, nevezett csapatok, vagyis mondhatni a kedvcsinálás minden kelléke megtalálható itt.

3. Felül rögzített poszt – nyereményjáték felhívás, plusz közönségkérdés, abszolút nyerő Facebook használat!

4. Kiemelt posztok, kérdések – úgy tűnik a VEN-esek nagyon tudják, mitől lesz izgalmas egy Timeline.

5. Mérföldkövek a 90-es évekből – egy kis VEN történelem. Ritkán látni mérföldköveket ilyen részletességgel feltöltve magyar idővonalakon, szóval figyeljetek!

Úgy tűnik a VEN Timeline szép is és okos is. Nekünk még a  fesztiválozáshoz is megjött a kedvünk az oldal böngészése közben! 🙂
Tuningold fel Te is a Timeline-od, és indítsd a pályázaton még mielőtt nekilátnál a bulizásnak!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük