Hitelesített felhasználók a Facebookon is

A Facebookon is megjelennek ezentúl a hitelesített felhasználók, vagyis azok, akik egy hivatalos irattal igazolják a kilétüket, tudtuk meg a Techcrunch cikkéből.

A profil megerősítést a Facebook ajánlja fel
A profil hitelesítés lehetőségét a Facebook ajánlja fel

A profil hitelesítésnek két előnye lesz.
Az egyik, hogy alternatív neveket tudnak használni ezentúl hivatalosan is a hiteles profilok, a másik előnye, hogy a feliratkozás ajánlóban kiemeltebben fognak megjelenni az ilyen emberek.
Vagyis gyakrabban fognak megjelenni a feliratkozás ajánlóban az ilyen személyek, hiszen egy igazolt profilt szívesebben fog ajánlani a Facebook.

Facebook profil hitelesítéshez fel kell tölteni egy igazolványt
Facebook profil hitelesítéshez fel kell tölteni egy igazolválnyt

Az ismertebb személyeknek lesz igazán hasznos ez a lehetősé. Azoknak, akik művésznevet vagy írói álnevet használnak, hiszen nekik eddig elvileg a valódi nevükön kellett megjelenni a Facebookon. Maximum a valódi nevük mellett jelenhetett meg a művésznevük.

Mostantól akár a művésznevet tudják használni teljesen publikusan, a valódi név pedig csak a névjegyben fog szerepelni ha ezt az opciót választják a celebek.

A felhasználók hitelesítése meghívásos alapon működik majd, vagyis a Facebook ajánlja majd fel ezt a lehetőséget a sok feliratkozóval rendelkező felhasználóknak, akik ezek után egy személyes irat scannelt verzióját tudják feltölteni.

Érdekes lesz, kíváncsi vagyok, hogy nemzetközi lesz-e a start, és hogy milyen feliratkozói számtól fogják felajánlani.
Mindenesetre ha Ti megkaptátok a lehetőséget, meséljetek! 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük