NORAD track santa- merre jár a télapó?

Kövesd a Télapó útját!

NORAD track santa- merre jár a télapó?
Merre jár a Télapó?

A NORAD, az Észak-amerikai Légvédemi Parancsnokság mozgást jelzett az Északi Sarkról, ezt megírták Facebook oldalukon is.

Nem vicc, ezt tényleg a NORAD írta a Norad Track Santa projekt hivatalos Facebook oldalán.

A NORAD ugyanis 1955 óra követi, hogy merre jár a Télapó, és ezt ma már interneten, Google térképen lehet nyomon követni.
A visszaszámláló december elsején indult, és december 24-én élesedik, amikor is a Télapó szánja felszáll az Északi Sark Nemzetközi Repülőtérről.

A projekt eredete is érdekes, ugyanis egy véletlen következtében szállt be a NORAD a télapó bizniszbe.
1955-ben ugyanis egy amerikai vállalat egy érdekes (közösségi) kampányba kezdett: létrehozott egy telefonvonalat, ahol a gyerekek fel tudták hívni a Télapót.

Azonban a hirdetésben elírták a telefonszámot, és nem Sears Roedbuck vállalat ügyfélszogálatosainál csörgött a telefon, hanem a NORAD (illetve elődje, a CONAD) akkori műveleti igazgatójánál. Aki viszont jó fej volt, és a gyerekek segítségére sietett: a radarokat bevetve figyelte a Télapót, és a gyerekeket folyamatosan tájékoztatta az útvonalról.

Így kezdődött a legenda, és a mai napig tart.
Ha van kedvetek, csatlakozzatok be a programba, és kövessétek holnap a Télapó útját, de a weboldalt addig is érdemes felkeresni, hiszen jópofa játékok és videók találhatók rajta, amik a karácsonyi készülődésben jó szórakozást nyújthatnak.

Nálatok is indul már a visszaszámlálás 🙂 ?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük