Facebook nyereményjáték: ne trükközz!

A Facebook promóciós szabályairól már sokat írtunk, és most megint muszáj, mert még mindig sokan úgy gondolják, hogy ez csak egy szükséges rossz.

A Facebook azt kéri, hogy ne használjuk a saját megoldásait (megosztás, lájk, üzenőfal, stb.), hanem külső alkalmazásokba bonyolítsuk le például a nyereményjátékokat.

Elsőre ez hülyeségnek hangzik, mert mennyivel jobb a beépített lehetőségekkel (ingyen) biztosítani a virulens terjedést, nem?

Persze, jobbnak tűnik, de nézzétek meg ezt a játék kiírást:

Facebook promóció kiírás
Biztos, hogy egy egyszerű Facebook felhasználó ezt mind végig tudja csinálni?

Aztán pedig nézzétek meg az eredményt:

A szabálytalan Facebook kampány következménye
Ezekkel a felhasználókkal csak a baj van. Nem tudják hogy kell használni a taget és még HELYESEN megosztani se képesek valamit... 🙂

A kiíró célja nyilván az volt, hogy minél több emberhez tudjon eljutni ellenőrzötten a játék ténye.
De egy ilyen kiírás csak megnehezíti a játékos dolgát, és felesleges munkára kényszeríti az oldal gazdát, hiszen magyarázni is sokat kell, ráadásul a nyomonkövetés is munkás. Ezen kívül valószínűleg sok játékost eltántorít a játéktól. Megéri?

Ennek a bejegyzésnek persze nem az a célja, hogy bárkit is megbántson, csupán az, hogy felhívja a figyelmet: a Facebook szabályok betartása sokszor leegyszerűsíti az életünket. Akár szervezünk egy nyereményjátékot, akár játékosként veszünk részt benne.

Trükközés helyett nem egyszerűbb, hatékonyabb, és eredményesebb ezeket a funkciókat egy nagyon egyszerű alkalmazásba megoldani, ami – mellesleg – még akár szabályos is lehet?

Szerintetek megéri ennyit trükközni?

Írjátok le a véleményeteket, ha pedig hasznosnak találtátok, osszátok meg a cikket ismerőseitekkel!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük