Új funkciók a +1 gombnál

Google+ újdonságok: fejlettebb megosztás

Új funkciók a +1 gombnál
Új Google+ és +1 gomb funkciók

A Facebook és a Google+ komoly sebességgel fejleszti ki egymás szolgáltatásait.
Lassan olyan lesz a két rendszer, mint két tojás.
Pár napja a Facebook hozta ki a Google+hoz hasonló megosztási beállításokat, most pedig a Google vette át a Facebook küldés gombjának és hírfolyam megjelenítésének egyes funkcióit.

A +1 gomb ugyanis két nagyon hasznos dologgal bővült: a pluszegyzett bejegyzéseket ezentúl a köreinkkel is meg tudjuk osztani, a weboldal tulajdonosok pedig be tudják állítani, hogy a linkjük hogyan jelenjen meg a Google+ hírfolyamaban.

Mi ennek az igazi jelentősége?
Ha a cikk alatt csak simán megnyomod a +1 gombot, akkor a Google+on belül ugyan megjelenik ez a link,  de csak egy külön menüpontban amit csak azok latnak akik direkt ezt keresik.
Ha azonban hozza is szólsz, vagy beállítod a kört is, akkor megjelenik az ismerőseid Google+os „hírfolyamában” is a link amit megosztottál.
Ugye hogy nem mindegy ez weboldal tulajdonosként?

Megosztás a Google+ körökkel a +1 gomb segítségével.
Megosztás a Google+ körökkel a +1 gomb segítségével.

Ráadásul a webmesterek, szintén a Facebookhoz hasonlóan tudják szabályozni, hogy milyen információk jelenjenek meg a megosztott link mellett.
Persze ezt nem a Facebook által használt open graph protokoll segítségével, hanem a schema.org-on található megoldásokkal.

Weboldal felparaméterezése Google+ megosztáshoz
Minta: weboldal felparaméterezése Google+ megosztáshoz

Ha ezek segítségével felparaméterezed megfelelően a weboldalad, akkor a Google+on belül is tisztességesen fognak megjelenni a linkjeid. Ez nagyon jó dolog.

Neked mi hiányzik még a Google+ból, ami a Facebooknál jó?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük