1 éves a Facebook like gomb

Egy éves a Tetszik gomb

Facebook tetszik gomb weboldalakon
1 éves a Tetszik gomb

A Facebook egy éve mutatta be a külső weboldalakba illeszthető Tetszik (Like) gombot, és pár hozzá kapcsolódó weboldalba építhető elemet.

Azóta több, mint 2.5 millió weboldalba ágyazták bele ezt a funkciót, és naponta kb. 10.000 új weboldalba kerül bele egy újabb Tetszik gomb.

A Like gombok segítenek a weboldalaknak abban, hogy újabb forgalmat érjenek el, illetve abban is, hogy az értéküket megmutassák a beérkező, új látogatóknak.
Hiszen elég ránézni egy weboldalra, és már a Tetszik gomb alapján alkothatsz egy képet, hogy mennyire sokan tartják jónak ezt az oldalt. Persze ez a kép lehet hamis, de mindenképpen tájékoztat Téged, mint új látogatót.

Egyébként a Like gombok oldalba illesztése egy kétoldalú dolog, nincs ingyen ebéd. A Facebook ugyanis nem csak ajándékot ad a weboldal üzemeltetőknek.
A Like gombok segítségével hihetetlen méretű adatbázist is épít az internet használati szokásokból, ráadásul a Facebook.com tartalma és tartalomelosztó szerepe is rendkívüli mértékben nőtt ennek köszönhetően.
Egyébként a statisztikai információk egy részéhez Te is hozzáférhetsz (legalább is ahhoz, ami a Te weboldaladra vonatkozik) a Facebook Insights analitikai rendszer segítségével.

A Te weboldaladba benne van a Like gomb?
Mit tapasztalsz, segíti ez az online marketingedet?

Nyomd meg a tetszik gombot, és oszd meg a tapasztalataidat a hozzászólások között!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük