15 gyakran feltett kérdés a Facebook oldalakról 2/2

Kérdések és válaszok a Facebook oldalak szerkesztéséről
Kérdések és válaszok a Facebook oldalak szerkesztéséről

Cikksorozatunkban a Facebook üzleti oldalakkal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket boncolgatjuk.
Az előző részben volt szó az egyedi Facebook címről, a felhasználó váltásról, az ajánlásról és más hasznos dolgokról.
Most pedig további gyakori kérdések megválaszolásával foytatjuk.

 

9. Hogy tudok készíteni egy „Üdvözlés” fület nem rajongó és rajongó tartalmakkal?

Az új iFrame oldalak segítségével egy egyszerű programozási megoldással tudsz olyan megoldást készíteni, ami eltérő tartalmat kínál azoknak, akik már lájkolták az oldaldat és azoknak akik még nem.

Erre látsz egy példát a mi Facebook oldalunkon.

Ha még nem tetted, nézd meg a facebook.com/fbtippek oldalt, ahol a fogadó fül máshogy jelenik meg, ha már megnyomtad a tetszik gombot.

10. Miért nem működik mindig a címkézés?

Amikor az üzenőfalon valamit közzéteszel, és ott be akarsz jelölni valakit vagy valamit, akkor írj egy @ jelet és utána kezd el gépelni a nevet! A legördülő lehetőségekből kiválaszthatod  azt, akit  megjelölsz. Erről a megjelölt személy, esemény, stb, értesítést kap, és megjelenik az üzenőfalán a Te bejegyzésed, a Te bejegyzésedben pedig egy linkként jelenik meg a megjelölt személy illetve Faecbook oldal.

@-os megjelölés
A cimkézésnél a Facebook felajánlja a listából az ismerősöket és az ismerős oldalakat

A  @ megjelölés nem nyújt 100%-os megbízhatóságot sajons, hisz nem mindig működik tökéletesen.

Ilyenkor várj egy kicsit, vagy frissítsd a böngésződet. Ha ez kevés, akkor indítsd újra a böngészőt, vagy jelentkezz ki a Facebookból. Végső esetben át kell állni Mozilla-ról Safari-ra, vagy Chrome-ra.

A @-os megjelölés már a kommenteknél is használható.

11. Amikor én @-cal megjelölök egy másik oldalt, akkor miért nem jelenik ez meg annak az oldalnak az üzenőfalán?

Ez érdekes kérdés, és nincs egyértelmű magyarázat rá.
Mivel olyan beállítási lehetőség nincs, amelykkel megtilthatod, hogy mások bejelölják az oldaladat (és ezzel megjelenjenek az üzenőfalon), ezért más lehet a dolog hátterében.
Az sem igaz, hogy ha egy oldalnál beállítod, hogy csak az oldal üzenetei jelenjenek meg alapból, akkor nem jelennek meg a cimkékzett idegen bejegyzések.

A legvalószínűbb magyarázat vagy egy Facebook hiba, de még inkább az, hogy az oldalgazdák törölgetik ki az idegeen bejegyzéseket a saját oldalukról azért, hogy tiszta maradjon a saját oldaluk üzenőfala.

12. Hogy tudom megosztani a tweet-jeim a rajongói oldalamon?

Technikailag könnyen megoldható, hogy a Twitter-en közzétett üzenetünk, a Facebook-on is automatikusan megjelenjen. De, ez nem feltétlenül szerencsés, hisz más a közönsége, a célja és a nyelvezete a két szolgáltatásnak. Például gondolj csak arra, hogy az egyes jelek( pl.: @, #, RT, stb.) is mást jelentenek a Facebook-on és mást a Twitter-en, tehát azok a Facebook felhasználók, akik nem tagjai a Twitter-nek, nem fogják érteni az üzeneted.

Az összes Twitter üzenet automatikus megosztását tehát nem javasoljuk.

Ha csak néhány kiválasztott tweet-edet szeretnéd megosztani a Facebook-on , ehhez van egy alkalmazás, Selective Twitter . Egyszerűen csak hozzá kell adnod ezt az alkalmazást az oldaladhoz, beállítani a megfelelő konfigurációkat, és amikor Twitteren egy olyan üzenetet osztasz meg, amit szeretnél a Facebookon is megjelentetni, akkor az üzenet végére #fb-ot kell írni.

Még egy ötlet, hogyan oszthatsz meg automatikusan információkat . Ehhez a Facebook oldalad üzenőfalánál használd az RSS alkalmazást, vagyis lájkold az RSS Graffiti vagy a Social RSS oldalt. A  TwitterÜzeneteidet el tudod érni RSS-en keresztül is, amit pedig ezekkel a programokkal publikálni tudsz a Facebook oldaladon is.

Vagyis ebben az esetben csak a Twitterre kell írnod, de az megjelenik Facebookon is.

13. Hogyan tudom a rajongói oldalam feltöltéseit publikálni a Twitter profilomba is?

Facebook és twitter közötti kapcsolat
Facebook és twitter közötti kapcsolat

Próbáld ki a Facebook Twitter alkalmazást.

A  másik megoldás az, hogy a Facebook oldalunk címét beágyazzuk a  FeedBurner -be, majd az így kapott RSS-t hívjuk be a Twitterbe.
Azonban így – ha nem figyelsz oda a Facebook üzeneteid hosszára a – a Twitteren furcsán nézhetnek ki a megjelenő üzenetek.

14. Lehet előre ütemezni Facebook oldalak üzeneteit?

HootSuite lehetősége
Facebook időzítés: HootSuite

Természetesen lehet például de ehhez külső alkalmazásra van szükség. Például a  HootSuite pontosan ezt teszi. Regisztrálj,  add hozzá a Facebook oldalad, és tudsz időzítve üzeneteket küldeni.

15. Mi a tartalom megosztás optimális száma egy Facebook oldalnál?

Van olyan oldal, ahol napi egy is sok, van ahol a napi 2-3 az ideális, de van olyan oldal, ahol a napi 20-30 üzenet működik hatékonyan.

Általában egyébként a napi 2-3 az, amit érdemes belőni egyfajta alap szabályként, de tényleg érdemes kikísérletezni, hogy a Te oldaladnál melyik az ideális kommunikációs mennyiség.

Forrás:marismith.com

Ha úgy gondolod, hogy van még olyan kérdés, amire még nem válaszoltunk, nyugodtan tedd fel, oszd meg velünk.
Ha tetszett ez a cikk, akkor nyomd meg a like gombot. 🙂

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük