Facebook Places bejelentkezés már eseményről is

A Facebookon Places – a Facebook geolokációs, vagyis helymeghatározáson alapuló megoldása – néhány hónapja elkezdett működni nálunk is. Egyre több ember használja ezt a szolgáltatást, lehet, hogy Ti is észrevettétek már az üzenőfalatokon az új stílusú üzeneteket.

Bár a rendszer jelenleg nálunk még nem jeleníti meg az üzleti ajánlatokat, a szolgáltatás egyre bővül.
Mától például már nem csak helyszínekre, hanem eseményekre is be lehet jelentkezni a Facebook internetes mobil felületén a touch.facebook.com címen.

Ha egy esemény közelében vagyunk, akkor a mobil felületen az adott eseményt böngészve be tudunk jelentkezni, és az esemény megjelenik a helyek fülön is (bár itt kattintani nem tudunk).
Kicsit még bugos a dolog, mert pl. az iPhone-os Facebook app-ban még nem látszik a be jelentkezési lehetőség.

 

Facebook események és helyek
Facebook Places + Események bejelentkezés. Kicsit még bugos, de ígéretes.

Eseményre bejelentkezni? Mire jó ez?

Valljuk be, egyenlőre ez csak szinte játék: ismerőseinkkel meg tudjuk osztani nem csak azt, hogy merre járunk, hanem azt is, hogy milyen eseményen veszünk részt.
Lehet értelme, például egy Sziget méretű rendezvényen könnyen tudjuk tartani a kapcsolatot az ismerősökkel, vagy ha este nem tudjuk, milyen helyre menjünk bulizni, ránézünk a Facebookra, és láthatjuk, melyik buliban mennyien vannak.

A rendezvényszervezőknek, helyszín üzemetetőknek pedig egy jó lehetőség arra, hogy megjelenjenek a célcsoportjuk és az ő ismerőseinek az üzenőfalán. Ezzel akár több embert is be tudnak vonzani magukhoz.

Persze az igazi áttörés -mind a felhasználók, mind az üzletek – számára a Deals (üzleti ajánlatok) megjelenése lesz, de addig is érdemes megismerkedni a Facebook Placesben rejlő lehetőségekkel.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük