A Facebooknak egyre fontosabb a személyes védelem

Fejlődő Facebook védelem: új jelentési lehetőség

A Facebooknak egyre fontosabb a személyes védelem
A Facebooknak egyre fontosabb a privát szféra védelme

Ahogy egyre nagyobb a Facebook, egyre több olyan eset történik, amikor valakit zaklatnak, vagy kellemetlen helyzetbe hoznak.

(Vagy éppen valaki saját magát hozza kellemetlen helyzetbe.)

De, a Facebooknál láthatóan egyre jobban odafigyelnek az adatvédelemre és a privát szférára.

Már eddig is részletes beállítási lehetőségek álltak a rendelkezésünkre, annak érdekében, hogy az adatainkat megvédjük, vagy épen különböző módon tudjunk kommunikálni különböző szintű kapcsolatainkkal.

A támadó fényképek

Sok mindent tudunk szabályozni, de a fényképek eddig is egy érzékeny pontjai voltak a rendszernek, hiszen azt be tudjuk állítani, hogy a mások által feltöltött kép, amin bejelöltek minket ne jelenjen meg az adatlapunkon, vagy azt is megtehetjük, hogy a címkét (a nevünket), leszedjük a fényképről, de ettől a kép még fentmarad a rendszerben.

Bár jelenteni eddig is lehetett a képeket, mostantól a Facebook lehetőséget ad a fényképekkel való problémák hatékonyabb, kifinomultabb, és lehetőleg gyorsabb kezelésére.

Új jelentési lehetőség

Az új módszer az egyszerű jelentésen túl a fényképet feltöltő személlyel történő gyors kommunikációt is lehetővé teszi, vagy pedig segít abban, hogy gyorsan be tudjunk vonni külső embereket az ismeretségi körünkből a probléma kezelésébe azzal, hogy felkínálja a fénykép elküldésének instant lehetőségét.

Facebook jelentési lehetőség: újabb védelmi szint
Facebook jelentési lehetőség: újabb védelmi szint

Ezt elsősorban olyan esetekre találta ki a Facebook, amikor az érintett (például jogtalanul felcímkézett személy) fél, zaklatva érzi magát, és nem tud mit kezdeni a helyzettel, esetleg úgy érzi veszélyben van.

Például, ha egy fiatal korú zavaró tartalmat kap, vagy ha zaklatják őt fényképekkel, üzenetekkel, bejegyzésekkel, eseményekkel (mert ezekre is ki lesz terjesztve ez a lehetőség.

A teljes folyamatot a Facebook idevágó bejegyzésében megtaláljátok fényképekkel illusztrálva.

Azt gondolom az ilyen védekezési lehetőségek egyre fontosabbak, hiszen egyre többször hallunk olyan eseteket itthon is, amikor valakit zaklatnak a Facebookon.

Kérdés persze, hogy az ilyen megoldás elegendő-e a probléma kezelésére, de tény: jó látni, hogy ezekkel a helyzetekkel is foglalkozik a Facebook.

Szerintetek elegendő lesz ez a megoldás?
Vagy erősebb eszközökre van szükség?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük