Slingshot: a legbosszantóbb alkalmazás a Facebooktól

„Inkább írd le itt légyszi, hogy mi volt az utolsó üzeneted a Slingshotban, mert nem akarok rá válaszolni, de idegesít, hogy nem tudom, mi van benne. :-)” A legtöbb Slingshot-os beszélgetésem egy hasonló Facebook üzenetben ért véget.
Elmondom miért.

Múlt hét óta csücsült a telefonomon a Slingshot, a Facebook legújabb csevegő alkalmazása, de nem volt alkalmam kipróbálni. Tegnap megjelent a nemzetközi alkalmazás boltokban is, sok ismerős feltelepítette, elkezdtük használni, a vége pedig a fenti mondat lett általában.

Ha utálod az értesítésekre figyelmeztető piros karikákat, ne használd a Slingshotot!

A Slingshot egy egyszerű „üzenetküldő” alkalmazás, amit a Snapchat ellen állított csatasorba a Facebook. Nem is jó szó az üzenetküldés, tulajdonképpen gyors élménymegosztásról van szó.
Készítek egy fotót, ha akarok írok rá valamit, aztán elküldöm. Eddig semmi extra, de itt jön a trükk: az üzenet címzettje addig nem tudja megnézni az üzenetemet, amíg nem válaszol rá.
Az ő válaszát pedig én nem tudom megnézni, mielőtt nem válaszolok. Az én válaszomat pedig ő nem tudja…

Szóval értitek.
Egyszer csak elkezdenek gyűlni a kis piros értesítések, és már nem tudsz mit küldeni, de bosszant, hogy nem tudod mit küldött a másik.
Szerintem az ötlet zseniális, biztos vagyok benne, hogy van olyan, akinek bejön ez a kommunikáció, de nem én vagyok a célcsoport az biztos. 🙂

Ti kipróbáltátok már? Mit szóltok hozzá?

Íme egy videó a működéséről:

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük