Google+ gyakorlati tippek

Készült egy nagyon jó összefoglaló ábra, ami bemutatja a Google+ néhány jól használható megoldását.
Azok kedvéért, akik még nem látták megosztjuk, azok kedvéért, akik pedig nem akarnak az angollal bíbelődni a kép alatt lefordítjuk.

Felhasználói tippek a Google+hoz

Pár tipp a Google+ könnyebb használatához

1. formázás a Google + üzenetben:
csillag: *félkövér*
alsóvonás: _dőnt_
kötjel: -áthúzott-

2. Drag &Drop: hozzá tudsz adni a posztokhoz képet, videót vagy linket úgy, hogy egyszerűen rádobod ezek linkjét a beviteli mezőre.

3. a körök olyanok mint a követés a Twitteren: az embereknek, akiket követsz, nem kell visszakövetniük Téged.
Vagyis attól kapod a tartalmat, akit beraksz egy körbe.

4. Ahhoz, hogy megemlíts és belinkelj valakit egy posztba, a neve elé rakj egy @ jelet vagy egy + jelet.

5. Privát üzenetet úgy tudsz küldeni valakinek, hogy csak az ő nevét írod be a beviteli alatti megosztás mezőbe, és letiltod az újramegosztást a jobb felső sarokban levő kis háromszöggel.

6. Ha a poszt melletti időbélyegre kattintasz, akkor megkapod a poszt közvetlen linkjét (permalinkjét).

7. A bejegyzés alatt, ahol ki tudod választani a köröket és a személyeket akikkel megosztasz, két színnel jelenhetnek meg a nevek és a körök nevei.
A zöld azt jelenti, hogy nyilvános, vagyis olyanok is láthatják, akik nincsenek benne a köreidben.
A kék azt jelenti, hogy csak a megadott körben (körökben) levő emberek láthatják a bejegyzést. Legalább is addig, amig azt valaki meg nem osztja a köreiden kívül levő emberekkel.

8. Billentyűkombinációk:

Space = a hírfolyam gördítése lefelé
Shift + space = hírfolyam gördítése felfelé
J = Egy poszt gördítés le
K = egy poszt gördítés fel
Q = ugrás a chathet
Return (enter) = kommentelés indítása
Tab + Return (enter) = kommentelés vége

9. Ahhoz, hogy megakadályozd, hogy valaki megossza a bejegyzésedet egy körön kívüli emberrel, nyomd meg a bejegyzés jobb felső sarkában levő háromszöget,é s válaszd az újramegosztás letiltása opciót

10. A + 1 gomb ra kattintás a bejegyzések alatt ugyanolyan, mint ha a Like gombra kattintanál a Facebookon.
Ha mégegyszer megnyomod a +1-et, akkor az azt jelenti “nem tetszik”.

11. Ha megnyomod egy Google+ hírfolyamban található bejegyzés mellett a +1 gombot, az nem kerülbe a listába a profilod +1 oldalán. Ha a +1 gombot megnyomod egy külső weboldalon, az viszont igen.

Forrás

Nektek van még valami jó tippetek?
Ha van kérdésetek a Google+ projekttel kapcsolatban, látogassatok el folyamatosan frissülő Google+ bejegyzésünkbe, vagy tegyétek fel itt a kommentek között!

Lévai Richárd
Közösségi marketing specialista
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is! ;-)