3 perc lesz a YouTube shorts videók felső határa

Duplán jó hír: október 15-től akár három peces videókat is feltölthetünk YouTube Shorts-ként.
Ez egy régóta várt fejlesztés, amely több teret ad a kreativitásnak és lehetőséget biztosít, hogy részletesebb történeteket mesélj el. A hosszabb videók különösen előnyösek lehetnek azok számára, akik oktató jellegű tartalmakat osztanak meg, komplex témákat dolgoznak fel, vagy mélyebb betekintést szeretnének nyújtani a közösségi média követőiknek.

A YouTube emellett fejleszti az ajánlási rendszerét, hogy a hosszabb Shorts videók is könnyebben elérhessék a megfelelő célközönséget. Ez új lehetőségeket nyit azok előtt a marketingesek előtt, akik az organikus elérés maximalizálására törekednek.

Ezen felül több más újdonságot is bejelentett a YouTube, amik elsősorban azt célozzák meg, hogy még könnyebb legyen Shorts videókat készíteni. Könnyebb lesz template-eket használni, remixeket készíteni. Ebben segíteni fog a YouTube Shorts kamera, amivel le lehet „másolni” más videókban található ötleteket.

Ráadásul érkezik a Google DeepMind legújabb videókészítő modellje, a Veo is a YouTube Shorts-hoz. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a videóid hátterét és jeleneteit még látványosabbá és egyedibbé tedd. Képzeld el, hogy egyetlen gombnyomással varázslatos tájakat, futurisztikus városokat vagy akár álomszerű jeleneteket adhatsz a videóidhoz!

De ez csak az egyik, amiért jó hír, hogy fejlődik a Shorts. De a lényeg most következik!

Egyszerűsödik a több platformos kommunikáció!

Eddig ugyanis komoly kihívás volt, hogy ha minden platformon szeretted volna használni a videókat, akkor a YouTube 60 másodperce keretét figyelembe kellett venni.

Mostantól ez nem lesz így, hiszen akár 3 perces videókat is feltölthetünk a YouTube-ra is. Ez pedig a legtöbb témára elég lesz.

Mivel a többplatformos tartalomgyártás egyik legfontosabb eleme a videó, ez nagyon meg fogja könnyíteni a dolgunkat.

Szóval most örülünk. 🙂