Love or hate: appokat és a magyarok

Melyik alkalmazásokat szeretik, és melyikeket gyűlölik a magyarok, ha e-mailezésről, vagy éppen közösségi médiáról van szó?

A Google Play Store értékeléseit elemezte a Mailsuite, én pedig kigyűjtöttem a magyar piacra vonatkozó adatokat. Lássuk!

Közösségi média alkalmazások

Magyarországon a legjobban értékelt közösségi alkalmazás, nem más, mint a Facebook.
Ezzel kisebbségben vagyunk, mert a TikTok több országban van az élen. A sorrend: Tiktok 30, Threads 15, Facebook 12, Instagram 9, Like 7 ország.

Forrás: Mailsuite

És mi az, amit a legjobban utálnak a magyarok?

Nem más, mint a Reddit. Legalábbis alkalmazás formátumban ez kapta a legrosszabb értékeléseket.
A legrosszabb érékeléseket kapott alkalmazások sorrendje így alakul: a Facebook vezet 39 országgal, Reddit 30, X 15, Instagram 4, Threads pedig 4 ország.

Üzenetküldő alkalmazások

A közösségi platformok és az üzenetküldők kéz a kézben járnak, de nézzük, igaz-e ez a kedveltségükre is!
A magyar kedvenc a Signal, míg a legrosszabb értékeléseket itthon a Messenger kapta.
Az országok sorrendje pedig így alakul a pozitív oldalon: a Google Messages 22, a Telegram 17, a Viber 11, a Signal 10 a Snapchat pedig 9 országban kapta a legjobb értékeléseket.

Forrás: Mailsuite

A sereghajtóknál a következőt látjuk: a Discord 32, a Messenger 25, a Whatsapp Business 17, a Telegram 8, a Whatsapp Messenger pedig 6 országban végzett a legrosszabbul.

E-mail alkalmazások

Vizsgálták még az e-mail alkalmazásokat is, ahol azt látjuk, hogy Magyaroroszágon a Mail.com-ot szeretjük a legjobban, míg a Gmail-t értékeljük a legrosszabbul.

Az e-mail appok sorrendje így alakul, ha megnézzük az országok sorrendjét a kedvenceknél: 36 ország Microsoft Outlook, Mail.com 14, Yahoo Mail 9, AOL Mail 7, Proton Mail 7.

A legrosszabbra pedig ezekben az országokban értékelték az e-mail appokat: Gmail 36, AOL Mail 22, Proton Mail 9, Fast and Smart Mail 9, All Email Connect 4.

Ugyanezt részletesebben, infografikákkal megtaláljátok 150 országra vonatkozóan itt.