Nincs több kifogás, nem kell többé meghívó a Clubhouse-hoz

Egy mozgalmas évvel az indulás után nincs többé béta verzió és megszűnik a meghívóhoz kötöttség is – bárki számára elérhetővé válik a Clubhouse. Nincs várólista sem, teljesen nyilvánossá tették a platformot. Emellett gőzerővel zajlanak az egyéb fejlesztések is, rakétaként száguld tovább a Clubhouse.

Arról már többször írtunk mi is, hogy a Clubhouse jó időben, a felhasználói igényekre gyorsan reagálva tett szert kirobbanó népszerűségre. Az indulásnál és a kezdeti hype esetében azért igen hasznosnak bizonyult az a korlátozás, hogy kizárólag meghívóval volt elérhető szolgáltatás. Valószínűleg ez is segítette őket abban, hogy elérjék a mostani népszerűségüket.

Mostantól azonban már nincs szükségük erre a korlátozásra. Ha valaki meghirdet egy nyilvános eseményt, akkor ahhoz már bárki korlátozás nélkül csatlakozhat. Csupán a linket kell megosztanunk és azon keresztül bárki csatlakozhat a beszélgetéshez. Természetesen ez a funkció egyaránt elérhető androidos és iOs felhasználók részére is.

Egy sikeres évet maguk mögött tudva sem dőltek hátra a Clubhouse-nál, töretlenül fejlesztik tovább a platformot. Nemrégiben bemutatták a Backchannel-t is, a Clubhouse üzenetküldő kiegészítőjét.

https://twitter.com/i/status/1415356229430304770

Ezzel lehetséges az egyéni és a csoportos üzenetek küldése is, valamint beállítható egy külön mappa is, melybe az engedélykérések kerülnek. Ismét jól reagáltak a fejlesztésekkel a felhasználói igényekre, mostantól az üzenetküldés is megoldható a felületen belül.

A Clubhouse mondhatni követ dobott a közösségi platformok állóvizébe – amit a nagy social felületek sem hagytak reakció nélkül. Az igen erős konkurencia ellenére bíznak a saját felületük sikerében és optimistán látják a jövőt. Eddig a számok őket igazolják, hiszen népszerűségük töretlen.