Videót szeretnél? Játssz!

A New York-i reklámhét első napján volt a Small Business Workshop, ahol Keara Tanella (Global SMB Lead, Facebook Creative Shop) adott pár tippet a hirdetések kreatívjaival kapcsolatban.

Igazából újdonság kevés volt benne, példa viszont annál több (többek között ezekből válogattam a cikkben). A lényege pedig minden esetnek és eszköznek az volt, hogy a kisvállalkozások nem nagyon engedhetik meg maguknak a drága stúdiókat és a remek, de költséges videós csapatokat, de nincs is rájuk szükségük.
Elég, ha a pár egyszerű megoldást használva készítenek el érdekes, vicces, kreatív videókat saját maguknak.

 

Az Inspiralized egyszerű, Boomerang appal készített videókat használt, amik a képekhez képest 3.4-szeres átkattintási arányt, 11-szer kisebb CPC-t, 14-szer nagyobb elérést hoztak.

Az Inspiralized egyszerű, Boomerang appal készített videókat használt, amik a képekhez képest 3.4-szeres átkattintási arányt, 11-szer kisebb CPC-t, 14-szer nagyobb elérést hoztak.

Mi kell ehhez?
1. mobil: az okostelefonok kamerái olyan fejlettek, hogy ha ügyesen használjuk ezt az eszközt, akkor szuper végeredményeket érhetünk el.
2. állvány: pár ezer forintos állványokkal bárhova rögzíthetjük a telefonunkat, ez pedig elég ahhoz, hogy megteremtsük a minőségi videók alapját
3. appok: tucatnyi kicsi app van, amelyik segít abban, hogy izgalmas eredményeket hozzunk létre. Lehet ez a telefonunk beépített time-lapse funkció, vagy egy egyszerű mobilos megoldás, amivel feliratokat rakhatunk a képekre.

Egy a lényeg: bátran játsszunk a lehetőségekkel.

Persze a fentieken kívül pár dolgot érdemes még használni. Pár ezer forntos led világítás, mini hátterek, fotós sátrak segíthetnek, de a lényeg nem ez. Hanem az, hogy érdemes bátran kisérletezni, és kipróbálni, milyen eredményt érünk el, ha túllépünk az egyszerű képek nyújtotta lehetőségeken. Ráadásul ehhez nem kell bonyolult eszközrendszer. Elég a mobilunk.

Ehhez a videóhoz sem kellene több, mint egy mobil, amit egy állványra rögzítünk, és utána összefűzzük valami egyszerű alkalmazással.

Egyébként a Facebook korábban készített egy külön weboldalt, az Adwertising Weeken bemutatott példák egy része is innen származott, érdemes átfutni, és megnézni, milyen egyszerű megoldások vannak arra, hogy változatosabban tudjunk posztolni.

A fenti videóhoz gyakorlatilag képt fotó kellett, meg egy kis app, amivel mobilon el lehetett készíteni ezt a kis animációt. Ez viszont sokkal jobban kifejezi, hogy a cég a monitor káros hatásai elleni szemüveget kínál, mint egy sima fotó tenné.

Nekünk is volt olyan ügyfelünk, aki csak és kizárólag mobilról kezelte a Facebook oldalát, ráadásul a fotóiz is a telfonján készítette és szerkesztette.

Ez a “videó” is telefonnal készült. Egyszerű? Igen. Lehetne sokkal jobb? Igen. Gyorsan elkészült? Igen. Hozott megrendelést? Igen!

Tanulság?
Persze nem az, hogy soha többé ne dolgozz fotóssal, vagy videós csapattal. Viszont tény, hogy a célcsoportod figyelmének felkeltéséhez elég lehet egy okostelefon, egy állvány, és egy egyszerű mobil app, amivel jópofa mozgásokat és animációkat tudsz készíteni.

Csak neki kell állni.

Lévai Richárd
Közösségi marketing specialista
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is! ;-)