In-Stream (beágyazott) hirdetések Facebook videókban

Ismét olyan hirdetési formátumot vezet be a Facebook, amit sokan gyűlölni fognak: videókat megszakító reklámok érkeznek hamarosan írta meg a recode. Angolul In-Stream, magyarul Beágyazott néven fut a dolog.
Ugyanakkor az új rendszerrel régi „adósságot” pótol a közösségi háló a tartalomgyártók felé.
Hiszen azok, akik bevállalják, hogy a videóik lejátszása közben hirdetések jelenjenek meg, részesednek a bevételek 55%-ából.

Az In-Stream (beágyazott) videó hirdetések olyan videókban jelenhetnek meg, amiknek a hossza legalább 90 másodperc, és csak azoknak a felhasználóknak, akik legalább 20 másodpercig nézték a videót.
Vagyis csak olyan videók számíthatnak arra, hogy bevételeket termeljenek, amik elég jók ahhoz, hogy hosszabb ideig lekössék a felhasználókat. (Ok, 20 másodperc nem tűnik hosszúnak, de ne felejtsük el, hogy a Facebook 3 másodpercnyi nézést már megtekintésnek számít.) Az In-Stream videó hirdetések maximális hossza 15 másodperc lehet, és a feltöltött videók után Live videókban is meg fognak jelenni.
Az nem tiszta, hogy Live videóknál hogyan, ugyanis korábban voltak olyan pletykák, hogy az, aki a Live közvetítést csinálja indíthat el egy „reklámszünetet” adás közben. Meglátjuk.

Hogyan csináljunk Beágyazott videó hirdetést?

A legtöbb hirdetési fiókban már lehet ilyen hirdetést vásárolni.
Ehhez azonban Videómegtekintés célt kell választani.
Ahhoz, hogy In-Stream elhelyezést tudjunk választani, szükség van a hírfolyamok kiválasztására is.
Valószínűleg ez azért van, mert egyelőre kevés tartalomgyártó engedélyezi a saját videóinál a hirdetéseket, ezért nem lenne elég megjelenés.

Az elhelyezések között választhatjuk a Beágyazott (In-Stream) hirdetéseket, ami azt jelenti, hogy a videónk meg fog szakítani egy másikat.
Az elhelyezések között választhatjuk a Beágyazott (In-Stream) hirdetéseket, ami azt jelenti, hogy a videónk meg fog szakítani egy másikat.

A Helpből is kiderül, hogy Beágyazott elhelyezés választása esetén lehetőségünk van kizáró kategóriát választani, ami azért jó, mert így elkerülhetjük (vagy legalábbis megpróbálhatjuk), hogy a hirdetésünk olyan videóban jelenjen meg, ami kellemetlenségeket okozhat. (Lásd a repülőgép balesetekről szóló cikkek közben a repülőjegy hirdetések esetét)
Három kategóriát választhatunk jelenleg:
– Debated social issues (talán vitát generáló társadalmi kérdések): vallás, politika, stb.
– Mature Audiences (felnőtt célközönségeknek szóló videók): például erőszakot bemutató, szexuális témájú videók
– Tragedy or Conflict: például háborúkat, természeti katasztrófákat bemutató videók.

Persze egyiknél sem garantálja a Facebook, hogy nem fog megjelenni ilyen tartalomnál a hirdetés.

Ez tehát amit eddig tudunk, viszont még nem találkoztam ilyen hirdetéssel, és még tesztelni sem tudtuk, de amint lesznek tapasztalatok, be fogunk számolni róla. Ha nektek lesznek előbb tapasztalataitok, bátran osszátok meg velünk, akár itt a kommentek között!

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük