Megújul a Facebook kereső

A Facebook keresője már többször átesett kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokon. )Például a Graph Search-re emlékeztek még?) Most megint finomítottak rajta. Nem véletlen, hogy igyekszenek fejleszteni a keresőt, hiszen napi szinten több, mint 1,5 milliárd keresés történik a Facebookban, és már több, mint 2 billió posztot indexeltek.

Ha pedig már most ilyen sokan keresnek, miért ne legyenek többen?
Miért menjenek ki a Google-ba, és miért kattintsanak ott a hirdetésekre?
Ráadásul már régen kivezették a Facebook keresőhirdetéseket. Gondolom azt is visszahozzák új formában, ha még többen rászoknak a keresésre.

A kereső újdonságai a következők:

  • Jobb keresési javaslatok: a gépelés közben azonnal jönnek a javaslatok. Mint a Google-nél.
  • A találatokban publikus posztok és ismerőseink posztjai is megjelennek. Vagyis, ha valaki nem oszt meg velünk egy adott információt, az nem fog.
  • Ha keresés közben frissíteni szeretnénk, csak elég lejjebb húzni a képernyőt a mobilon, így frissülnek az adott téma találatai. Ez akkor érdekes, ha egy nagyon friss, pörgős, aktuális témáról van szó.
  • Beszélgetéseket lehet találni a Facebookon megosztott linkek körül. Ez akkor hasznos, amikor egy linket sokan osztanak meg. A keresés segítségével át tudjuk futni, ki osztotta meg publikusan, és hol, mit beszélgetnek róla.
Ilyen lesz az új Facebook kereső.
Ilyen lesz az új Facebook kereső.

A kereső eredményei személyre szabottak és csak azok a posztok jelennek meg, amiket az egyes felhasználónak amúgy is joga van látni.
Ez persze azt is jelenti, érdemes felülvizsgálni, hogy a saját posztjaink közül ki, mit lát.

A keresőfunkció először a US English nyelvi beállításokat használóknál jelenik meg iPhone-on, Androidon és asztali verzióban egyaránt.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük